Tunnelit

Kuva Tommi Oraluoma

Kuva Tommi Oraluoma

Kuva Tommi Oraluoma

Kuva Tommi Oraluoma

Vadelman ja mansikan tunneliviljely on suhteellisen uusi ja kasvava viljelymuoto Suomessa. Marjojen parantunut laatu houkuttaa tunneliviljelmien perustamiseen. Parantuneet kasvuolosuhteet tuovat kuitenkin mukanaan myös ongelmia. Vadelman tuholaiset, kuten vihannespunkit ja kirvat hyötyvät tunnelissa vallitsevista ilmasto-olosuhteista. Kasvintuhoojien säännöllisen tarkkailun merkitys korostuu. Viikoittaisen tarkkailukierroksen pohjalta muodostettu käsitys tuholaistilanteesta on ehdoton edellytys biologisen torjunnan onnistumiselle.

Biotus Oy on kartoittanut ja tutkinut tunneliviljelmien biologisen kasvinsuojelun mahdollisuuksia jo kahtena kesänä. Samalla on kehitetty tuholaisten tarkkailumenetelmiä. Tuloksista tarkemmin P&K numeroissa 15/2014, 21/2014 sekä 14/2015. Aiheesta on tehty toimeksiannostamme myös opinnäytetyö .

Ota yhteyttä info@biotus.fi tai puh. (03) 438 3195 tai 040 5703536.  Asiakkaanamme saat meiltä ”aloituspaketin” tarkkailuun, neuvoja sekä apua kasvintuhoojien tunnistukseen kauden kuluessa.

Tarkemmat ohjeet ja torjuntasuunnitelmat kaudelle 2017 saat meiltä.  Suunnitellaan yhdessä ensi kauden torjuntastrategia ja eliölevitysaikataulut!